(FOTO i VIDEO) “U odabranom društvu” / Nebojša Vukanović prisustvovao skupu podrške ravnogorcima u Trebinju

2 min. čitanja

Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red, prisustvovao je jučerašnjem anticivilizacijskom skupu u Trebinju, na kojem je pružena podrška pripadnicima Ravnogorskog četničkog pokreta.

Prisutni su negodovali zbog odluke Suda BiH koji je trojicu ravnogoraca, Slavka Aleksića, Rista Lečića i Dušana Sladojevića, osudio na po pet mjeseci zatvora bog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti na području Višegrada i okoline.


image

/ Nebojša Vukanović

Vukanović je o ovom protestu pisao i na svom blogu, a njegovu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti:

– U organizaciji Boračke organizacije grada Trebinja danas je na Trgu slobode u Trebinju održan protest zbog presude Suda BiH koji je osudio na 5 mjeseci zatvora Slavka Aleksića, Rista Lečića i Dušana Slasojevića. Na skupu se okupilo, prema slobodnim procjenamadž oko 200 do 250 ljudi, među kojima je bio i veći broj ljudi koji su u Trebinje došli iz Gacka i Bileće, gdje u selu Bogdašići živi Slavko Aleksić.

Okupljenima su se obratili predstavnici Boračke organizacije, načelnik opštine Bileća Veso Vujović, te predstavnik POKS-a Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije.

On je pročitao pismo potpredsjednika Narodne skupštine Srbije Vojislava Mihajlovića, unuka generala Dragoljuba Mihailovića, u kome je istaknuto da je Mihailović prvi pokrenuo ustanak protiv Nijemaca, Hitlera i fašizma u porobljenoj Evropi, te da je zbog antifašističke borbe i spašavanja američkih pilota dobio ordenja od predsjednika Amerike Harija Trumana, američkog Kongresa te predsjednika Francuske generala Šarla De Gola, te da su Draža Mihailović i njegova Jugoslovenska vojska u otadžbini, kojom je komandovao, rehabilitovani tokom sudskog procesa u Beogradu 2004. godine, rekao je Vukanović.

Podijeli ovaj članak