Pet kandidata u borbi za gradonačelničku fotelju u Bihaću, Tigar podijelio javnost: Kriminalna prošlost i slučaj Šantićevog ubistva

5 min. čitanja

Nakon odlaska Šuhreta Fazlića, na prijevremenim izborima za gradonačelnika Bihaća bori se pet kandidata

Pokret za modernu i aktivnu Krajinu (Pomak) nastoji zadržati gradonačelničku poziciju u Bihaću, a za potencijalnog Fazlićevog nasljednika kandidirali su Elvedina Sedića, inače vrlo aktivnog gradskog vijećnika koji je dosad zapamćen kao direktor bihaćkog aerodroma, te kao i bivši direktor ZZOUSK-a koji je prijavio korupciju u ovoj ustanovi, pa je ubrzo i smijenjen.

OTVOREN SLUČAJ

– Odluka ko će biti gradonačelnik Bihaća uopšte nije teška, ali je važno da donesemo ispravnu odluku, poručio je Sedić.

Ideja koju je donio Pomak, čak i bez Šuhreta Fazlića na čelu, još je popularna u Bihaću. To je sistem u koji građani imaju povjerenje, tako da je svejedno ko će biti na čelu, smatraju neki birači u Bihaću.

SDA će predstavljati Hamdija Abdić, zvani Tigar, i to je stvar koja diže najviše polemike za ove izbore u Bihaću. Kada može Fiktret Abdić biti načelnik Kladuše, može i Tigar biti gradonačelnik Bihaća, komentari su brojnih građana. S druge strane, ima i onih koji zbog kriminalne prošlosti kandidata i još otvorenog slučaja ubistva Vlade Šantića ne žele vidjeti nova maltretiranja hapšenjem Abdića kao osumnjičenog, te samim tim i omalovažavanja pozicije gradonačelnika.

CIK će konačne liste kandidata objaviti do 16. januara, a kandidati u Bihaću već su se počeli obraćati građanima u kratkoj kampanji koja završava pred izbore 5. februara

S druge strane, Abdić je odigrao značajnu ulogu za Bihać i u federalnom Parlamentu zbog usmjeravanja sredstava, te tvrdi da bi kao gradonačelnik donio i više za ovaj grad.

Podijeli ovaj članak