Električnim vozilima 100 kilometara za manje od 2 KM- je li ovo rješenje za masovnu upotrebu?

2 min. čitanja

Električna vozila su sve popularniji izbor vozača širom svijeta, a dugo su dostupni i u Bosni i Hercegovini. Ova vozila, koja pokreće isključivo električni motor i opremljena su punjivom baterijom, predstavljaju ekološki prihvatljivu opciju za vožnju u gradovima i izvan njih.

Jedna od najznačajnijih prednosti električnih vozila je niski trošak vožnje. Na primjer, za putovanje do 100 kilometara potrebno je svega 1,5 KM električne energije, što je znatno manje u poređenju s vozilima sa dizel motorom, piše Crna hronika.

Što se tiče punjenja, proces je jednostavan i pristupačan. Električna vozila mogu se puniti na standardnoj utičnici koju koristimo za punjenje mobitela. Ovo znači da vozači mogu napuniti svoje vozilo kod kuće, koristeći već dostupnu infrastrukturu za napajanje.

Na primjer, uobičajno punjenje električnog vozila na kućnoj utičnici u garaži traje između 12 do 20 sati, što je idealno za noćno punjenje.

Ovaj praktični način punjenja omogućuje vozačima da uvijek imaju punu bateriju i spremni su za putovanje.

Uz to, za vozače koji žele brže punjenje, dostupni su i brzi punjači visokih performansi. Ovi punjači, koji variraju od AC punionica od 11 kW do brzih punjača od 350 kW, omogućuju vozačima da brzo napune svoje električno vozilo.

Dosad se posebno isticao MOON punjač od 150 kW, koji je najbrži punjač u Bosni i Hercegovini. Ovaj superbrzi punjač omogućuje vozačima da svoje vozilo napune za svega 30 minuta, pružajući brzu i praktičnu opciju punjenja.

Takodjer, novoosnovana kompanija Simply Charge iz Sarajeva, koja ima svoje partnere i u Krajini pripremila je široku ponudu najkvalitetnijih punjača ROCKET AC 7, 11 i 22 kW, te ROCKET DC 30, 40, 60, 120, 180 i 240 kW koji su podržani multifunkcionalnom aplikacijom putem koje korisnici mogu iste pronaći na bilo kojem mjestu, izvršiti punjenje i platiti online putem aplikacije.

Za više informacija o punjačima i mogućnostima kako možete punjačima za električna vozila podići svoj biznis na viši nivo možete pisati na info@simplycharge.ba

Podijeli ovaj članak