ZASJEDANJE SKUPŠTINE UNSKO-SANSKOG KANTONA: PRVI DIO OBILJEŽILE RASPRAVE, IZMJENE ČLANOVA KOMISIJE ZA IZBOR I IMENOVANJA…

1 min. čitanja

Prvi dio današnje sjednice Skupštine USK-a obilovao je raspravama o tačkama, koje će se, nakon usvojenog izmijenjenog Dnevnoga reda, tek naći u drugom dijelu. Nije nedostajalo ni optužbi, a najviše se raspravljalo o Zakonu o unutrašnjim poslovima, eventualnim izmjenama. Došlo je i do izmjena u rukovodstvu u Komisiji za izbor i imenovanja. Agan Bunić i Almin Hopovac više nisu članovi, odnosno predsjedavajući ovog skupštinskog tijela.

BIHAĆ, 25. septembra – Najglasniji u prvom dijelu današnje sjednice bio je Agan Bunić, koji je za našu tv kuću kazao kako Odbor i komesara nemamo godinama, da je ranije SDA koja je bila opozicija to zamjerala poziciji. Danas, kaže, odjednom nema zamjeranja. I on tvrdi da nije slučajno da se na istom dnevnom redu nađu dvije tačke, zakoni iz domena Ministarstva unutrašnjih poslova i smjena člana i predsjednika Komisije za izbor i imenovanja.

Mladen Lonić, kao član zamijenio je Almina Hopovca, a Nijaz Kadirić stranačkog kolegu Agana Bunića na mjestu predsjedavajućeg skupštinske Komisije za izbor i imenovanja. Dvojako se u skupštinskim klupama tumači ova smjena. Krenimo od opozicije čiji član iz SDP-a Almin Hopovac je danas smijenjen.

 

RTVUSK

Podijeli ovaj članak