U Bosanskoj Krupi nema vakcine protiv tetanusa?! Napad čopora pasa na majku i dvogodišnje dijete

1 min. čitanja

Psi lutalice su danas u jutarnjim satima na području industrijske zone Pilana u Bosanskoj Krupi napali dvogodišnje dijete i njegovu nanu.

Kako je navedeno nanu i dijete je napao čopor kojeg je činilo čak 15 pasa i to se desilo u području kojim građani inače prolaze. Starija žena svojim tijelom zaštitila dijete.

“Ovo je slika Bosanske Krupe! Dvogodišnje dijete i njegova majka (nane) su danas u sred bijela dana napadnuti od 15 pasa na području industrijske zone Pilana. Naglašavam da nisu nikud skrenuli, nego su bili na stazi kojom inače narod prolazi. O povredama njegove majke ne bih detaljisala, već možete zamisliti šta se desi nekome ko tijelom brani bebu ispod sebe,” napisala je stanovnica Bosanske Krupe.

Ono što je posebno problematično je to što prema navodima Bosanskoj Krupi trenutno ne može kupiti vakcina protiv tetanusa.

Iz Policijske stanice Bosanska Krupa su potvrdili da je došlo do napada u jutarnjim satima i naveli su da se radi o lakšim povredama U toku si istražne radnje i više informacija će biti poznato sutra.

Podijeli ovaj članak