Očuh dvogodišnjoj djevojčici nanio povrede od kojih je preminula: Majka izjavila da je spavala i da ništa nije čula

3 min. čitanja

Kyle Bevan (31) dvogodišnjoj Loli James nanio je katastrofalne povrede mozga u julu 2020. godine od kojih je ubrzo preminula.

Jučer je na sudu osuđen na doživotni zatvor, a majka djevojčice, Sinead James (30), na samo šest godina zatvora, i to jer je dopustila smrt svoje kćerke u njihovom domu u Haverfordwestu u okrugu Pembrokeshire, piše BBC.

Sudija Martin Griffiths rekao je sudu da je Lola umrla nakon Bevanova dugotrajnog, namjernog i vrlo nasilnog napada.

– Siguran sam da je Kyle Bevan to učinio kako bi dokazao koliko je moćan, i to nad jedinom osobom nad kojom se mogao osjećati superiornim – bespomoćnim djetetom. Čak ni sada nema nimalo grižnje savjesti. Nije ni glumio da mu je žao zbog Lolinih povreda i kritičnog stanja u kojem je bila u trenucima kada su svi oko njega bili izbezumljeni – rekao je sudija u obrazloženju presude.

Lola je napadnuta u noći između 16. i 17. jula 2020. dok je bila kod Bevana. Na tijelu je imala 101 povredu, ali presudna je ipak bila teška povreda mozga.

Bevan je tvrdio da se Lola povrijedila padom niz stepenice nakon što ju je gurnuo porodični pas. No sudija je kazao kako je Lolu očuh tukao od ponoći pa sve dok nije izgubila svijest u 6.30 sati ujutro.

Umrla je u bolnici 21. jula 2020. godine.

Majka je tvrdila da je spavala dok je Bevan tukao djevojčicu i da nije ništa čula.

Kyle Bevan i Sinead James upoznali su se na Facebooku, a on se vrlo brzo uselio u njenu porodičnu kuću. Bio je ovisnik o drogama.

Lolinoj smrti prethodilo je višemjesečno zlostavljanje, a prije kobne noći u kojoj je zadobila smrtonosne povrede pretrpjela je manje kao što su krvavi nos, ogrebotine na licu, raspuknuta usna.

Majka je, ocijenio je sud, bila svjesna šta se događa, ali je odlučila da će Bevana pod svaku cijenu zadržati u svom životu. Na suđenju je pak rekla da nije nikad mislila da će on ubiti njeno dijete.

Podijeli ovaj članak