Miličević nezadovoljan: SDS pripremila svoje zaključke koji se tiču državne imovine

3 min. čitanja

Ovo što radi SNSD je ponižavanje Narodne skupštine, a kada je u pitanju dnevni red ove posebne sjednice, očigledna je velika neozbiljnost i politički amaterizam, koji je planiran od strane SNSD-a, kako bi se skrenula pažnja s činjenice da prethodni zaključci nisu sprovedeni, poručio je Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS, na pres-konferenciji koja je održana u Banjaluci.

On je izrazio nezadovoljstvo zbog neprovođenja prethodnih odluka Narodne skupštine Republike Srpske.

“Ovo što se danas dešava je planirano kako se ne bi govorilo o tome da nije sprovedeno sve ono što je rađeno u prethodnih nekoliko godina, a u pitanju su značajne odluke koje su vezane za Republiku Sprsku, koje se, između ostalog, tiču prenosa i vraćanja nadležnosti. Donešeni su rokovi od šest mjeseci, pa su produženi za novih šest mjeseci pa su svi zaboravili da o tome pričaju”, podsjetio je Miličević.

On je ocijenio da takvo ponašanje predstavlja ponižavanje NSRS.

“Poniziti NSRS na ključnim nacionalnim pitanima za Srpsku, ali i sve druge institucije koje su u tome učestvovale, kao i političke partije, je stvarno neozbiljno. Osnovni razlog zbog čega imamo današnju posebnu sjednicu je da opet produžavamo u plus beskonačno rokove za sprovođenje odluka koje su davno bile donesene”, kazao je Miličević.

On je istakao da SDS kao odgovorna politička stranka nije mogla staviti potpis na izjavu na kojoj se govori o svemu osim o državnoj imovini i koja je u stvari bila samo politički pamflet SNSD-a.

“Odazvao sam se na privi sastanak kao v.d. predsjednika SDS i iznio vrlo jasan stav o ovom pitanju. Kao odgovorna stranka nismo mogli staviti svoj potpis na ovakvu izjavu. Vidimo da se vlast sada posipa pepelom i sada taj dokument nije na sjednici NSRS što nas uvjerava da smo bili u pravu”, istakao je Miličević.

On je poručio da je SDS pripremila svoje zaključke koji se tiču državne imovine.

“Zbog proceduralnih stvari očigledno neće biti na dnevnom redu današnje sjednice, ali će ovo biti dokument koji želimo ponuditi prvom narednom prilikom na redovnom zasjedanu NSRS na ovu temu. Ovi zaključci se odnose samo na pitanje državne imovine, a ne neka politička i politikantska pitanja koja služe za bilo čiju promociju”, naveo je Miličević.

 

Podijeli ovaj članak