Potvrđeno iz Nogometnog saveza BiH: Anel Ahmedhodžić suspendovan

1 min. čitanja

Štoper britanskog Sheffield Uniteda i reprezentacije Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić nije se pojavio na pripremama nogometne reprezentacije BiH za predstojeće Evropsko prvenstvo.
O svemu se oglasio NS BiH koji je objasnio da je Ahmedhodžić iz tog razloga susprendovan.
Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 
“Nakon što su poslani pozivi igračima povodom narednih kvalifikacionih utakmica UEFA za Evropsko prvenstvo 2024. protiv Lihtenštajna i Islanda, pojavili su se prvi problemi sa povredama nekoliko igrača sa zvaničnog spiska ‘A’ reprezentacije.
Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju u zakazano vrijeme, iako je od strane njegovog kluba Sheffield Uniteda dostavljen medicinski izvještaj koji potvrđuje da njegova povreda nije ozbiljnije prirode.
Članovi stručnog štaba i medicinskog tima su bezuspješno pokušali stupiti u kontakt sa Ahmedhodžićem. Niti jedan igrač nije izuzet od odgovornosti dolaska na pripreme reprezentacije, osim kada se radi o objektivnim okolnostima i sportskoj povredi.
Kako se ovdje ne radi o sportskoj povredi koja sprječava njegov dolazak i boravak na pripremama u Sarajevu, Anel Ahmedhodžić je suspendovan do daljnjeg i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak u skladu sa važećim propisima NS/FS BiH i Pravilnika o reprezentacijama NS/FS BiH”, saopćeno je iz NS/FS BiH.

Podijeli ovaj članak