Novaku Đokoviću ponuđeno strano državljanstvo: ‘Pričat ćemo, vidjet ćemo…’

2 min. čitanja

Novak Đoković svaku priliku koristi da ode u Crnu Goru, u posljednjih godinu dana sve je češće na primorju, u planinama, nekada sa porodicom, a nekada sa stručnim štabom i ekipom.
Regeneriše se, uživa u prirodi i koristi priliku da se spremi za Grand Slamove.
Dritan Abazović, premijer Crne Gore, želi i da povezanost sa Đokovićem pojača tako što će Novak postati počasni građanin Crne Gore. Nedavno je Vlade Divac dobio priliku da u rukama ima pasoš Crne Gore, sad je Novak na potezu.
“Jeste, Divcu smo dali počasni pasoš, meni je drago da sam to lično uradio. On je legenda, meni je drago da ti ljudi, sticajem okolnosti, u postsportskoj karijeri, izaberu da određeni dio života provedu u Crnoj Gori. Super stvar, lično mislim da ćemo slično uraditi sa Đokovićem.
Veliki je fan Crne Gore, često boravi tamo, ima li šta ljepše nego da nas okupljaju ljudi oko kojih imamo nepodjeljena mišljenja. Što se mene tiče, ja imam veliko poštovanje prema Novaku i porodici Đoković.

Bio je skoro u Crnoj Gori, bio je na žičari, promovisao je to na lijep način. Naravno, ovde nema nikakve presije, to je stvar volje, on je i bez toga podjednako počasna ličnost i dobrodošao“, izjavio je Abazović.
Mediji su Đokovića u New Yorku upitali u vezi navedenog.
Pričat ćemo, vidjet ćemo“, uz smijeh je odgovorio Đoković, pišu srbijanski mediji.
Podsjetimo, Novak Đoković je nakon finala Wimbledona, bio najprije na odmoru u Crnoj Gori i Hrvatskoj, a potom je cijele pripreme za američku turneju odradio na terenima Akademije Tipsarević na Crnogorskom primorju.

Podijeli ovaj članak