Trivić odlučna u suprotstavljanju pokušaju zabrane: Gdje su sad ustavobranitelji iz režima?

2 min. čitanja

Nema povlačenja pred pokušajem zabrane okupljanja ispred Narodne skupštine Republike Srpske, izjavila je predsjednica Nove snage (NF) Jelena Trivić. Dodala je: “Sad se vidi, sad se zna, režim boli istina!”.

Režim u svom očaju apsolutno gazi Ustavom zagarantovana prava. Narod po Ustavu ima pravo na slobodno okupljanje! Kakva je razlika između nedavno zabranjenog okupljanja ispred Suda i Tužilaštva BiH i zabrane okupljanja naroda i narodnih poslanika ispred Narodne skupštine Republike Srpske? Nikakva – poručila je Trivić.

Gdje su sad režimski ustavobranitelji i analitičari: Tadić, Popović, Blagojević i mnogi drugi koji se nisu skidali sa režimskih medija tražeći Ustavom zagarantovana prava? Nema ih kad treba braniti narod. Oni brane samo gospodara i režim zarad svoje lične koristi! Čega se režim boji? Režim se jedino boji istine! Istine da je Republika Srpska njihovim lažnim patriotizmom izolovana! – smatra Trivićeva.

Istine je, dodaje ona, da je Republika Srpska njihovim kriminalom i korupcijom osiromašena. Prema njenim riječima “režim je od Republike Srpske napravio tamni vilajet”.

Istine da je Republika Srpska njihovom nebrigom za narod demografski ispražnjena! Istine da je Republika Srpska njihovim nemarom ostala nez institucija! Istine da je Republika Srpska dobila vlast izbornim krađom! Istine da je Republika Srpska njihovim kukavičlukom ucijenjena! Istine da je Republika Srpska jača od njih i da nećemo odustati dok Republika Srpska ponovo ne postane slobodna! Uprkos zabrani mi ne odustajemo od okupljanja. Svi slobodni ljudi su dobrodošli pred Narodnu skupštinu Republike Srpske 7. septembra od 19 časova – poruka je Jelene Trivić.

Podsjećamo, PU Banjaluka izdala je rješenje o zabrani sutrašnjeg skupa opozicije ispred Narodne skupštine.

Podijeli ovaj članak