FSBiH donio odluku o licencama za PLBiH i Evropu, jedan klub u problemu

1 min. čitanja

Prvostepena komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas u prostorijama Fudbalskog saveza BiH.

Licencu za učeŔće u takmičenjima Premijer lige BiH su dobili FK Sarajevo, NK Å iroki Brijeg, FK Borac, HÅ K Zrinjski, FK Tuzla City, FK Željezničar, FK Velež, HÅ K PosuÅ”je, FK Sloboda, FK Igman, FK Sloga.

Licencu za učeŔće u Premijer ligi BiH nije dobio FK Leotar iz Trebinja.

Licencu za učeŔće u UEFA klupskim takmičenjima su dobili FK Sarajevo, NK Å iroki Brijeg, FK Borac, HÅ K Zrinjski, FK Tuzla City, FK Željezničar, FK Velež, HÅ K PosuÅ”je i FK Sloboda.

Licencu za učeŔće u UEFA klupskim takmičenjima nije dobio FK Igman Konjic, a FK Leotar Trebinje i FK Sloga Doboj nisu aplicirali za učeŔće u UEFA klupskim takmičenjima.

Licencu za učeŔće u UEFA Ligi prvaka za žene za sezonu 2023/24, dobili su ŽNK SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Emina Mostar.

– U skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova FSBiH (Premijer ligu BiH i UEFA takmičenja), klub koji nije dobio licencu ima pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova FSBiH u roku od 15 (petnaest) dana, od dana prijema odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova – saopćeno je iz FSBiH.

Podijeli ovaj članak