Omladinska banka Bosanska Krupa: Potpisani ugovori za realizaciju 25 projekata neformalnih grupa mladih ukupne vrijednosti 51.319,00 KM

Dodaj komentar
2 min. čitanja

U Maloj sali Doma kulture danas je održana ceremonija potpisivanja ugovora sa predstavnicima 25 neformalnih grupa mladih čiji su projekti odobreni u okviru programa „Omladinske banke“ Bosanska Krupa kojeg partnerski podržavaju Grad Bosanska Krupa i Fondacija Mozaik.

Na javni poziv za projekte mladih u okviru programa „Omladinska banka“ ove je godine pristiglo 29 prijava, a nakon procesa selekcije odobreno je 25 projekta. Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 51.319,00 KM od čega će 20.367,00 KM biti obezbijeđeno kao doprinos grupa iz zajednice, a 30.952,00 KM bit će osigurano iz fonda „Omladinske banke“ Bosanska Krupa kojeg obezbjeđuju Grad Bosanska Krupa (18.571,00 KM) i Fondacija Mozaik od donatora i partnera (12.381,00 KM).

Partnerstvo Grada Bosanska Krupa i Fondacije Mozaik kroz program Omladinske banke ponudilo je i ove godine mladima priliku da postanu pokretači promjena kroz realizaciju raznovrsnih projekata koji imaju za cilj poboljšanje kvalitete života svih članova zajednice, međutim njihov entuzijazam, energija i inovativnost su ključni faktori koji doprinose uspjehu ovih projekata.

Grad Bosanska Krupa se i ovaj put pokazao kao izuzetna podrška našim omladincima, a kako ističe gradonačelnik Armin Halitović, tako će biti i u budućnosti.

„Posvećenost i inicijativa mladih u našem gradu može poslužiti kao inspiracija svima nama da se pridružimo naporima za izgradnju boljeg društva. Mladi su ne samo budućnost, već i sadašnjost, aktivni građani koji svojim djelovanjem oblikuju bolje sutra za sve nas. Grad Bosanska Krupa je u svim ovim godinama uvijek bio uz naše mlade i njihove ideje, a ta podrška će se nastaviti i u budućnosti“ izjavio je ovom prilikom gradonačelnik Armin Halitović.

Kroz angažman u lokalnim projektima, mladi stiču vrijedna iskustva, razvijaju liderstvo i grade svoje vještine suradnje i timskog rada. Zaključno sa ovim javnim pozivom, u sklopu programa Omladinske Banke Bosanska Krupa, u posljednjih dvanaest godina podršku su dobila 243 projekta ukupne vrijednosti 539.650,00 KM.

Kabinet gradonačelnika Bosanske Krupe

Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare