Završava se putna mreža Drenova Glavica – Kajtezi- Bosanska Otoka

Dodaj komentar
2 min. čitanja

Gradonačelnik Armin Halitović i lokalna kompanija iz Bosanske Krupe, Velić Kop, zvanično su potpisali ugovor za nastavak projekta sanacije makadamskog puta Drenova glavica – Kajtezi – Bosanska Otoka, projekt koji je u svojoj drugoj fazi povezao ključne lokacije, ali i omogućio lakše kretanje, kako automobila u slučaju zastoja na glavnim saobraćajnicama, tako i pješaka i ljubitelja biciklizma, koji su dobili fantastičnu stazu za vožnju i uživanje u prirodi. Vrijednost ovog projekta je 25.740,00KM, a predviđena je infrastrukturnim projektima ove godine i budžetom Grada Bosanska Krupa.

Nastavak sanacije ovog puta, te povezivanje s centrom Bosanske Otoke, naglašava jačanje povezanosti i infrastrukture u svim dijelovima grada Bosanska Krupa, ali i pospješuje kvalitetu života građana. Projekt, koji se fokusira na popravku vitalne putne mreže koja povezuje mjesne zajednice Drenova glavica i Kajtezi – Bosanska Otoka, unaprijediće lokalni transport, poboljšati pristupačnost i osnažiti ekonomske izglede, kako za stanovnike tako i za poljoprivrednike, kretanje roba, usluga i ljudi unutar ovog područja, ali pospješiti i moguće turističke rute i prikazati još divnih potencijala koje ima Bosanska Otoka.

„Ovo potpisivanje ugovora označava vrlo važan trenutak za našu zajednicu“, izjavio je gradonačelnik Halitović „Unaprjeđenje naselja nije samo popravka puteva, već i povezivanje ljudi, omogućavanje trgovine i osnaživanje naše lokalne ekonomije da napreduje. Drago mi je da sarađujemo ponovo s Velić- Kop Bosanska Krupa, koji su se i do sada pokazali kao partneri od povjerenja, u izgradnji i ostvarivanju ove vizije’’

Ulaganjem u unapređenje naselja, Gradska uprava ima za cilj da stvori sigurniju, efikasniju saobraćajnu mrežu koja podstiče društvenu koheziju i integraciju, ali i jednostavnost putnih komunikacije, te preglednost prirodnih potencijala koje imamo.

Dok se točkovi napretka okreću, Gradska uprava nastavlja s radom i realizacijom mnogobrojnih projekata, koji stvaraju bolju, otporniju i prosperitetniju Bosansku Krupu.

Kabinet gradonačelnika grada Bosanska Krupa

Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare