Bosanska Krupa: Čudo sevdaha Ajdin Osmanović oduševio svakim tonom

2 min. čitanja

U organizaciji BZK Preporod Bosanska Krupa, a uz pokroviteljstvo Grada Bosanska Krupa, povodom 120.godina Bošnjačke zajednice kulture Preporod, sinoć je u punoj Velikoj Sali Doma kulture održan je solistički koncert Ajdina Osmanovića u pratnjih profesora Jasmina Brašnjića.

Od trenutka kada je Ajdin stupio na scenu, talas emocija i ljepota zvuka očarali su publiku. Svakim tonom, pjesmom, osmijehom i šarmom, skoro hipnotizirajući slušaoce, pokazao je sve svoje vokalno umijeće.  Ne radi se samo o pogađanju pravih nota; radi se o emocionalnoj dubini i zrelosti utkanim u svaki tekst, u svaku notu, u svaki osmijeh,  stvarajući nezaboravno muzičko iskustvo.

Rođen sa urođenim darom za melodiju, Ajdina je prije nešto više od godinu dana ‘otkrio’ profesor Jasmin Brašnjić.  Njihovo putovanje počelo je ljubavlju prema muzici, koja se odmah od početka pokazala kao saradnja koja će  slaviti muziku kao iskonsku ljepotu čovjekove duše. Sposobnost jednog dječaka od 12 godina da prenese sirove emocije kroz svoje pjevanje odjeknula je među publikom kroz generacije, prvo putem društvenih mreža, a potom i uživo, kroz koncerte i gostovanja.

U sinoćnjem izvanrednom nastupu, Ajdin ne samo da je pogodio visoke tonove kvalitete i emocije, već se i vinuo iznad njih, ostavljajući publiku u zanosu ljepote njegove izvedbe i čarobnoj noći o kojoj će se još dugo pričati.

Ajdinov nastup, u pratnji fenomenalnog profesora Brašnjića je emocionalno putovanje, iskren izraz koji nadilazi puku zabavu i postaje zajedničko iskustvo interpretatora i publike.  Publika u Bosanskoj Krupi je prepoznala emociju i pjevala svaku notu, svaki stih. Kako je naveo sam profesor, emocija iz Bosanske Krupe je nešto što nije nigdje osjetio u ovoj mjeri!

U velikoj simfoniji života, gdje je muzika i njena vrijednost često obeščašćena, Ajdin se pojavio kao ključna nota, koja je odjeknula u srcima svih koji imaju privilegiju da slušaju ljepotu pjesme i ljepotu glasa.  Ajdinovo putovanje u svijetu muzike  nije samo uspon do slave, već proslava čiste, neobuzdane magije koju muzika može donijeti ovoj stvarnosti.  U Bosanskoj Krupi, tu je magiju doista i pokazao.

Hvala ti Ajdine za ovu večer. Doista si čudo od sevdaha!

Podijeli ovaj članak