Potpredsjednik RS-a: Volio bih da se u Zetri igra folklor u izvornoj srpskoj narodnoj nošnji, da se nasred Banjaluke uči mevlud…

2 min. čitanja

Potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Ćamil Duraković osvrnuo se ponovo na prozivke i uvrede koje mu posljednjih dana upućuju na društvenim mrežama.

– Znate da me nije strah, da nisam ulizica ili, ne daj Bože, izdajnik i da nikada neću biti lažni patriota. Znate da ne vagam šta ću reći da bi „moji“ kazali: „Bravo Bošnjo, veliki si patriota, nek si im se nagovorio – navodi Duraković u odgovoru.

Sljedeće što ću reći, navodi dalje, proizilazi iz srca, a znate kako je kad srcem pričate…

– Smatram da ova zemlja podjednako pripada svima, i Bošnjacima, i Hrvatima, i Srbima, i ostalima. Žao mi je gorke sudbine Bošnjaka iz Višegrada, Srbina iz Konjica i Hrvata iz Posavine, vjerujte. Nije pošteno da Dragan s Baščaršije, ukoliko to nije poželio i sam odlučio, danas živi u Rogatici ili Milićima, a Bošnjak iz nekog fočanskog sela misli da je rođeni Sarajlija. Prezirem bradatu fukaru, „namirisanu“ alkoholom i bijelim lukom, koja je ubila profesora Bošnjaka u Bijeljini. Ali, ne mogu zbog toga biti ljut na dragog mi Dušana iz Bijeljine, nemam pravo – poručuje Duraković.

Volio bih, vjerujte, navodi on dalje na Facebooku, da se u Zetri igra folklor u izvornoj srpskoj narodnoj nošnji, a da na to ne zviždimo, da u Živinicama aplaudiramo folkoru u hrvatskoj nošnji, da se nasred Banjaluke uči mevlud, a komšije donesu kolače…

– Tako ja vidim našu BiH. I sad, ako vam se ne sviđa ovo što pišem, možete me nazivati svakakvim imenima koja mi ne pripadaju, ali ni bitku protiv srca ne možete dobiti, a kamoli rat. Vrlina je, baš, pustiti srcu da govori… ja sam Ćamil Duraković, Bošnjak, baš Bosanac i Hercegovac. Bosna i Hercegovina je moja jedina domovina – zaključuje potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković na Facebooku.

Podijeli ovaj članak