Premijerka Srbije: Sinoć smo do kasno razgovarali sa predstavnicima Srba sa Kosova, jedino što žele je…

2 min. čitanja

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da samo mir i stabilnost mogu donijeti prosperitet na cijelom Balkanu i da je jučer, na sastanku u Briselu sa predstavnicima Prištine, Srbija pokazala koliko je posvećena očuvanju mira u regionu.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon zvaničnog predstavljanja “Bele knjige 2022” Savjeta stranih investitora u Palati Srbija, Brnabić je istakla da Srbi sa Kosova samo žele vladavinu prava, poštovanje i implementaciju postignutih sporazuma.

– Jedino što želimo i jedino što Srbi sa Kosova i Metohije žele jeste primena postojećih sporazuma i ništa više, ni manje od toga. Na kraju krajeva, kada govorimo o vladavini prava, jednoj od osnovnih i vrhunskih vrednosti EU, onda je puno poštovanje i implementacija postignutih sporazuma upravo ta vrhunska vrednost i pokazatelj vladavine prava. Upravo ono što mi tražimo – poručila je Brnabić.

Ona je navela da su sinoć do kasno razgovarali u Predsjedništvu sa predstavnicima Srba sa Kosova.

– Predsednik Vučić je držao taj sastanak i još jednom zamolio za mir, da Srbi sa Kosova i Metohije ne nasedaju na bilo kakve provokacije, da je važno da pokažemo koliko nam je stalo do stabilnosti. Stabilnost i mir su jedine stvari koje mogu da nam omoguće prosperitet na Zapadnom Balkanu i Balkanu uopšte. Mi smo u tome do sada uspevali – istakla je srbijanska premijerka.

Ona je zahvalila Vučiću na načinu na koji je predstavljao srbijansku politiku jučer u Briselu.

– Pokazao je da smo široki u shvatanju kompromisa i koliko nam je stalo da nastavimo dijalog, kako bi obeshrabrili sve pokušaje destabilizacije na ovim prostorima – rekla je Brnabić, prenosi Kosovo Online.

Podijeli ovaj članak