Znate li zašto vrećice čipsa nisu nikada do kraja napunjene? Ovo je razlog

2 min. čitanja

Bilo da otvorite malu vrećicu čipsa ili veću za zabavu da biste nahranili i prijatelje, uvijek je pomalo razočaravajuće vidjeti da je ona daleko od pune. Iako biste mogli pretpostaviti da je vrećica samo djelomično napunjena kako bi se maksimizirale profitne marže, to također ima veze s iskustvom potrošača.

Punjenje vrećica čipsa samo do određenog dijela čini čips zaštićenijim tako da na kraju ima više cijelih komada za uživanje, piše Reader‘s Digest. To je djelimično i zbog transporta čipsa jer je krhak, pa se lako može zgnječiti tokom svog putovanja do polica trgovina.

Ako se vrećice samo djelimično napune i ostavi prostor unutar njih, sprječava se usitnjavanje u prah. Međutim, ono što možda ne znate je da se vrećice ne pune zrakom prije nego što se zatvore.

Vrećice nisu napunjene zrakom

Prema Todayu, vrećice za čips nisu napunjene zrakom, već dušikom, što je poznato kao mlitavo punjenje. Dušik se koristi za punjenje vrećica prije nego što se zatvore ne samo da stvori prostor za čips već i da ga održi svježim i aromatičnim, prenosi Index

Kao što je Kitchen Cabinet Kings rekao za Today: “Osim ako se čips prodaje vakuumski zatvoren, stvarno nema načina da se zaobiđe vrećica punjena dušikom.”

Dakle, sljedeći put kada otvorite vrećicu čipsa samo da biste pronašli znatno manje čipsa nego što ste očekivali, znajte da to nije bez dobrog razloga. Zbog manje količine čipsa u vrećici dobit ćete bolju porciju i manje sitnih, slomljenih komadića. 

Podijeli ovaj članak