Skroman pab u Engleskoj proglašen je za najteži restoran na svijetu. Sa vremenom čekanja od četiri godine, The Bank Tavern u Bristolu, Engleska, mjesto je s najdužim vremenom čekanja na svijetu, pobijedivši čak i utjecajnu njujoršku scenu, prema studiji dobavljača platnih usluga Dojo.
Lista čekanja za mali restoran je duga, posebno za nedjeljni ručak. Popularni jelovnik obično se sastoji od 30-dnevnog zrenja rijetkog goveđeg buta, sporo kuhanog svinjskog trbuha, pečene jagnjeće koljenice u medu te ruzmarina i kruha od povrća i leće. Za početak, gosti mogu birati između glaziranih svinjskih trbuha, javora sriracha i salata od jabuka, kuglica od grčkih lignji i masoor dahl pakora. Izbor deserta sastoji se od pavlova od jagoda sa bijelom čokoladom, torte od limončela i panna cotte s jogurtom od malina. Cijena menija od tri slijeda je razumni 31 euro ili 50 eura za dvije osobe.
Budući da bi vrijeme čekanja trajalo i do četiri godine, gosti su već na web stranici obaviješteni da rezervacije za nedjeljni ručak više nisu moguće “u dogledno vrijeme”, prenosi Bosnainfo.
Drugo mjesto za najtežu rezervaciju je u New Yorku. Damon Baehrel se nalazi u Earltonu, New York, u dolini Hudson. Jelovnik, inspirisan indijanskom kuhinjom, traje više od pet sati i košta 525 dolara po osobi. Trenutno postoji jednogodišnji period čekanja na rezervaciju. Treće mjesto zauzima argentinski restoran La Mesita de Almanza. Na kraju krajeva, tamo se čeka „samo“ šest mjeseci.