U ovom pabu na rezervaciju čekate četiri godine: I na kraju se pitate da li je vrijedilo

2 min. čitanja

Skroman pab u Engleskoj proglašen je za najteži restoran na svijetu. Sa vremenom čekanja od četiri godine, The Bank Tavern u Bristolu, Engleska, mjesto je s najdužim vremenom čekanja na svijetu, pobijedivši čak i utjecajnu njujoršku scenu, prema studiji dobavljača platnih usluga Dojo.

Lista čekanja za mali restoran je duga, posebno za nedjeljni ručak. Popularni jelovnik obično se sastoji od 30-dnevnog zrenja rijetkog goveđeg buta, sporo kuhanog svinjskog trbuha, pečene jagnjeće koljenice u medu te ruzmarina i kruha od povrća i leće. Za početak, gosti mogu birati između glaziranih svinjskih trbuha, javora sriracha i salata od jabuka, kuglica od grčkih lignji i masoor dahl pakora. Izbor deserta sastoji se od pavlova od jagoda sa bijelom čokoladom, torte od limončela i panna cotte s jogurtom od malina. Cijena menija od tri slijeda je razumni 31 euro ili 50 eura za dvije osobe.

Budući da bi vrijeme čekanja trajalo i do četiri godine, gosti su već na web stranici obaviješteni da rezervacije za nedjeljni ručak više nisu moguće “u dogledno vrijeme”, prenosi Bosnainfo.

Drugo mjesto za najtežu rezervaciju je u New Yorku. Damon Baehrel se nalazi u Earltonu, New York, u dolini Hudson. Jelovnik, inspirisan indijanskom kuhinjom, traje više od pet sati i košta 525 dolara po osobi. Trenutno postoji jednogodišnji period čekanja na rezervaciju. Treće mjesto zauzima argentinski restoran La Mesita de Almanza. Na kraju krajeva, tamo se čeka „samo“ šest mjeseci.

Podijeli ovaj članak