Oglasili se iz Borca: U Beču smo pokazali naše pravo lice, svi zajedno možemo do podviga

2 min. čitanja

Banjalučki Borac pozvao je navijače da u revanšu protiv bečke Austrije (naredni četvrtak) ispune Gradski stadion u Banjoj Luci i pomognu crveno-plavima da izbore naredno kolo kvalifikacija Konferencijske lige.

Borac je sinoć poražen golom u 94. minuti koji je postigao Haris Tabaković, ali je pokazao da može da se ravnopravno nosi sa favorizovanim protivnikom.

U fudbalu ne pobjeđuje uvijek onaj na papiru bolji ili bogatiji, već jednu od presudnih uloga ima i voljni momenat, kao i sportska sreća. Naravno uz dodatni “vjetar u leđa” s tribina.

Upravo zbog toga je banjalučki klub pozvao sve navijače i simpatizere kluba da narednog četvrtka ispune Gradski stadion i pomognu ekipi Vinka Marinovića da naprave podvig i plasiraju se u treće kolo kvalifikacija Konfrerencijske lige.

– Pokazali smo da možemo, pokazali smo Borčevo pravo lice i fajtersku narav. U Beču smo bili svi kao jedan. Od igrača na terenu do navijača na tribinama. U banjalučkom grotlu našeg Gradskog stadiona, svi zajedno, možemo do podviga. Čeka nas težak zadatak, ali kad je to bilo lako? Čeka nas velika borba, ali te bitke zauvijek se pamte!

Treba nam pun stadion. Da nas publika nosi, da se huk čuje do Šehova, kažu i Suba i Ćetko, i Stojan i Fedor, i Barski, Herera, Kortez, i svi ostali koji su u Beču pokazali svima ko je i šta je Borac.

 Borčevci, vjerni naši, trebaju vas crveno plavi. I vas, koji pamtite Anderlecht i Metalist, i vas koji ste odrasli uz Makabi i Kluž. Svi na stadion, da zajedno pišemo historiju!

Karte u prodaji:

-ZAPAD VIP – 50 KM

-ZAPAD SEKTOR B i C – 30 KM

-ZAPAD SEKTOR A i D – 20 KM

-ISTOK – 10 KM

-ISTOK DJEČIJA – 5 KM

-ulaznice sa sjevernu tribinu biće dostupne u shopu navijača po cijeni od 6 KM – saopćeno je iz banjalučkog kluba.

Podijeli ovaj članak