Uznemirujući snimak / Stravična nesreća kod Velike Kladuše: Vozač se zabio u zid radnje, preminuo na putu do bolnice

2 min. čitanja

Jučer se dogodila teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M 4.2 kod Velike Kladuše, tačnije u mjestu Marjanovac, koja je nažalost rezultirala smrtnim ishodom jedne osobe.

Na videosnimku koji je portalu Klix.ba ustupio jedan čitatelj, može se vidjeti kako je vozač izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s puta i udario u zid automehaničarske radnje. Nesreća se desila danas u 17:30 sati, prema riječima Adnana Beganovića, portparola MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Vozač, identificiran kao P. I., upravljao je vozilom marke “Audi” s bh. registarskim oznakama. Nesreća se dogodila zbog neprilagođene brzine, kada je vozilo sletjelo sa kolovoza i udarilo u objekat pored puta. Tužilac iz Bihaća obaviješten je o nesreći, a izvršene su uviđajne radnje na licu mjesta.

Nažalost, P. I. je preminuo od zarobljenih povreda u vozilu hitne pomoći doma zdravlja Velika Kladuša. Tijelo vozača prevezeno je na odjel patologije KB Bihać, gdje će najvjerovatnije biti izvršena obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Ova tragična nesreća ponovno nas podsjeća na važnost pridržavanja propisa i vožnje sa odgovarajućom brzinom. Neprilagođena brzina može imati fatalne posljedice, kao što je u ovom slučaju rezultirala gubitkom jednog života. Apeliramo na sve vozače da budu oprezni i odgovorni za volanom, kako bi smanjili rizik od saobraćajnih nesreća i njihovih tragičnih posljedica.

Podijeli ovaj članak