Sukob na sjednici GV Bihać: “Što si lajk'o? Pusti mi ruke. Šta pričaš ti? Ko se prodao?”

2 min. čitanja

Na nedavnoj vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Bihać došlo je do iznenadnog verbalnog sukoba između vijećnika Mustafe Zulića iz Stranke demokratske akcije (SDA) i vijećnika Mirze Malkoča iz Udruženja za unapređenje standarda nevladinih organizacija (POMAK). Ovaj sukob izazvao je veliku pažnju javnosti, a snimak incidenta pojavio se i na društvenim mrežama.

Sukob je počeo zbog banalnosti – “lajkanja statusa”. Naime, u jednom trenutku vijećnik Zulić se iznervirao jer su ga dvojica muškaraca čuvali za ruke, što je izazvalo njegovu reakciju. Situacija je bila napeta, ali srećom, nije eskalirala u fizički obračun. Ipak, sukob je prešao u oštru raspravu, tokom koje su vijećnici iznosili svoje argumente i optužbe.

Snimak incidenta brzo se proširio na društvenim mrežama, a mnogi su iznenađeni i zgroženi ovakvim ponašanjem vijećnika. Mnogi su izrazili razočaranje zbog nedostatka ozbiljnosti i političke kulture. Ovaj incident postao je samo još jedan primjer loše atmosfere i tenzija koje vladaju u političkim institucijama u Bihaću.

Ovaj verbalni sukob između vijećnika jasno pokazuje potrebu za promjenom političke klime i kulture u gradu. Građani očekuju od svojih političkih predstavnika da se fokusiraju na rješavanje stvarnih problema i unapređenje kvaliteta života u Bihaću, umjesto da se bave svađama i međusobnim optužbama.

Gradski vijećnici imaju odgovornost da predstavljaju interese građana i rade na njihovom boljitku. Politika se treba zasnivati na argumentima, dijalogu i poštovanju međusobnih stavova. Incidenti poput ovog samo doprinose nepovjerenju građana prema političarima i političkom procesu uopšte.

Nadamo se da će nadležne institucije prepoznati ozbiljnost situacije i poduzeti mjere kako bi se izbjegli slični sukobi u budućnosti. Građani Bihaća zaslužuju predstavnike koji će se fokusirati na njihove probleme i raditi na njihovom rješavanju, umjesto da gube vrijeme na nesvrsishodne rasprave i sukobe. Samo kroz konstruktivan dijalog i zajednički rad možemo postići napredak i unaprijediti političku situaciju u našem gradu.

Podijeli ovaj članak