Ružnić osumnjičen za trgovinu utjecajem, oduzet mu telefon; SIPA uhapsila Veladžića i Bajrića

2 min. čitanja

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), nakon današnjih pretresa u Bihaću, uhapsili su direktora Službe za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona Nedžada Veladžića, te Fikreta Bajrića, predsjednika Komisije za prijem uposlenika, saznaje Faktor iz izvor bliskih Tužilaštvu USK. 

Iz te pravosudne institucije zasad su zvanično potvrdili hapšenje jedne osobe, zaposlene u Službi za zapošljavanje USK.

Faktoru je nezvanično također potvrđeno da premijer USK-a Mustafa Ružnić, čiji kabinet je jutros pretresla SIPA, u ovom predmetu ima status osumnjičenog.

 

Tužilaštvo ga sumnjiči za trgovinu utjecajem.

Istraga se vodi zbog sumnje na zapošljavanja po političkoj liniji.

Od sve trojice kako saznajemo, istražitelji SIPA-e oduzeli su mobilne telefone, koji će biti predmet vještačenja.

Iz SIPA-e je ranije saopćeno da su uhapšene dvije osobe zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Po naredbi Općinskog suda u Bihaću i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, u okviru operativne akcije “Gate”, na području Bihaća, realizovani su pretresi na dvije lokacije.

– Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina dokumentacije kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – naveli su iz SIPA-e.

Podijeli ovaj članak