Predsjednik Skupštine USK-a Jasmin Musić (SDA) najavio da će podržati Izetbegovića za predsjednika SDA

2 min. čitanja

Naime, u organizaciji Nacionalnog demokratskog instituta u studijskoj posjeti Kongresu i State Departmentu bilo je pet predstavnika različitih stranaka mlađe generacije.

Dvojica od njih su Irfan Čengić (SDP, zastupnik u Skupštini KS i delegat u Domu naroda) i Jasmin Musić (SDA, predsjednik Skupštine USK-a). O njihovom trenutnom odnosu prema BiH govorili su u emisiji ‘Dobar dan, BiH’ Hayat TV.

Kongres SDP-a održava se 10. juna. O tome hoće li prisustvovati Kongresu, Čengić je kazao da nisu dobili materijale.

– Imat ću nekih privatnih obaveza. Neću biti u BiH. Ne bavim se time zadnje četiri godine. Fokusiran sam na ljude. Planirao sam obaveze sa svojom porodicom. Prije četiri godine sam jasno vidio da se ne slažemo kako se vodi politička stranka – rekao je Čengić.

Bliži se Kongres SDA, redovan termin je u septembru. Musić je govorio o tome šta možemo očekivati.

– Uvjeren sam da će SDA ostati najorganizovanija stranka u BiH. Moram reći da unutar SDA postoje stvari koje treba popravljati, ali ima puno prostora za rad, napredak i borbu. Kad su u pitanju kandidati za bilo koju poziciju unutar SDA, morate osigurati podršku unutar struktura stranke. SDA i članovi će odlučiti ko će biti na čelu i u rukovodstvu. Mislim da ne treba da bude dileme da na čelu SDA treba da ostane Bakir Izetbegović. To je neupitno – rekao je Musić.

Podijeli ovaj članak