Potpuna dominacija velikokladuških grla u Bihaću, četiri prva mjesta! (FOTO)

2 min. čitanja

Jučer su u organizaciji KK Jedinstvo održane konjičke trke u Bihacu na hipodromu Bakšaiške bare. Na programu je bilo 5 trka, a ukupni nagradni fond je iznosio 55.000 KM.

KK Krajišnik nastupao je sa ukupno 5 grla koja su se natjecala u četri galopske trke.

U drugom galopskom okršaju “Čavkunović BP” (dvogodišnja grla) KK Krajišnik je nastupao sa debitantima kupljenim na jesenjoj aukciji u Francuskoj, a grlo Mister Miral ostvarilo je svoju prvu pobjedu dok je drug debitant, grlo Skyfull osvojilo 4 mjesto.

Treća galopska trka je bila za grla od tri godine “Bauerfeind-Trial stakes”, a boje KK Krajišnik-a branilo je grlo Missile Ardent koje je zauzelo prvo mjesto.

U četvrtoj galopskoj trci “Nacionalni park Una” za grla tri godine i starija, za KK Krajišnik je nastupilo grlo Aliso koje je fantastičnim finišom osvojilo prvo mjesto.

Trka dana pod nazivom “Sijećanje na počasnog predsjednika kluba Mustafu Vukovića”, bilo je utrka u kojoj je nastupilo devet grla iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH. Boje KK Krajišnika je branilo grlo Zvarovski koje je od starta do cilja vodio utrku i zasluženo osvojio prvo mjesto.

Pobjedom Zvarovskog potvrđena je potpuna dominacija KK Krajišnik u Bihaću.

Naredni trkački dan je zakazan za 17.06 a ovaj put je domaćin KK Krajišnik iz Velike Kladuše.

Podijeli ovaj članak