Azmir Husić predložio fuziju: Sloboda će možda ostati u Premijer ligi!

2 min. čitanja

Ekipa tuzlanske Slobode ispala je iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Crveno-crni su u Tuzli pred 10.000 domaćih navijača izgubili od Željezničara (1:2) i tako ostali posljednjoplasirani tim na tabeli. S obzirom na ostale rezultate, Slobodi ni pobjeda protiv Želje ne bi značila opstanak…

Prije devet godina Slobodu je u ligu vratio Azmir Husić, kojeg su Sportske.ba kontaktirale nakon što su Crveno-crni ponovo preselili u niži rang.

– Ja imam najmanje pravo pričati o tome, ali žao mi je što je Sloboda ispala. To je gradski klub u gradu u kojem živim i u kojem sam skoro 24/7. Meni je najbitnije da sam ja najmanje utjecao na takav ishod. Sloboda ima svoju Upravu, ljude koji vode klub, bitno da sam najmanje utjecao na to – rekao je za Sportske.ba Azmir Husić, a onda ponudio ekskluziv.

– Možda Sloboda neće igrati u Prvoj ligi FBiH. To jeste, možda će se nastaviti takmičiti u Premijer ligi BiH – iznenadio je Husić izjavom, pa nastavio:

– Sloboda ima dugove, koji su ogroman teret. Predlažem fuziju, da klub ide u stečaj i da se zove možda Sloboda Tuzla. Ja da odlučujem, to bih uradio. Sloboda bi igrala Premijer ligu i bila na zdravim temeljima. Neki će reći, mi ćemo gledati Slobodu i da igra u Drugoj ligi kantona, ali oni ne ne mogu pomoći Slobodi. Ovo je rješenje za Slobodu –  ispričao je Azmir Husić.

Husićev prijedlog definitivno će izazvati polemike u Gradu soli.

Podijeli ovaj članak