Otvorena nova zgrada Policijske stanice u Bužimu (VIDEO) –

3 min. čitanja

Danas je svečano otvorena novoizgrađena zgrada Policijske stanice Bužim uz prisustvo predstavnika federalne, kantonalne i općinske zakonodavne i izvršne vlasti, policijskih službenika, nevladinih organizacija i građana općine Bužim.

Policijsku stanicu Bužim svečano su otvorili premijer USK-a Mustafa Ružnić, ministar ministarstva unutrašnjih poslova Božidar Živko, načelnik općine Bužim Mersudin Nanić, komesar policije USK-a Jusuf Mešić, načelnik Pete policijske uprave i komandir PS Bužim Samir Skenderović.

Na samom početku svečanosti prisutnima se u ulozi domaćina obratio općinski načelnik Mersudin Nanić koji je naglasio da će nova zgrada Policijske stanice u Bužimu svakako podići kvalitet usluga građanima ali i olakšati rad svim policijskim službenicima, te posebno istakao:

-„Bužim je i ove godine veliko gradilište gdje se realiziraju brojni infrastrukturni projekti. Prije ove svečanosti potpisali smo ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarsta USK-a od 1 milion konvertibilnih maraka za izgradnju vodovodne mreže „Pivnice“. Završava se zaobilaznica i javna rasvjeta, a radi se i na nekoliko nekategorisanih putnih pravaca. Općina Bužim i svi njeni građani očekuju dalju podršku kako sa kantonalnog, tako i sa nivoa Federacije BiH u realizaciji naših projekata. Prije svega mislim na završetak projekta vodosnabdijevanja, izgradnja Dječijeg vrtić Bužim i izgradnja potpuno novog objekta Doma zdravlja Bužim. Isto onako kako smo izgradili zajedničkim snagama ovu zgradu Policijske stanice, očekujem da izgradimo i sve ove potrebne i planirane projekte. Na kraju se želim zahvaliti svima onima koji su pomogli oko izgradnje ove zgrade Policijske stanice od poslanika u Skupštini USK-a, premijera i ministara u Vladi USK-a, izvođaču radova i svima onima koji su bili dio ove pozitivne priče. Na kraju čestitam svima nadolazaće praznike sa rječima BAJRAM ŠERIFF MUBAREK OLSUN“.

Možda vas zanima:

Ministar ministarstva unutrašnjih poslova USK-a Božidar Živko zahvalio se svima onima koji su učestvovali u ovom projektu izgradnje nove zgrade Policijske stanice Bužim, te svim građanima i policijskim službenicima iz Bužima uputio čestitku povodom Kurban bajrama.

Na kraju svečanosti i premijer Unsko sanskog kantona Mustafa Ružnić obratio se prisutnima uz čestitku za nadolazeći praznik, te posebno naglasio:-„Moramo svakodnevno raditi na stvaranju boljih uslova za rad policijskih službenika i administracije MUP-a USK-a i ovaj primjer pokazuje da smo na dobrom putu. Pored boljih uslova rada za pripadnike Pete policijske uprave Policijske stanice Bužim stvaramo i sigurno okruženje za sve građane viteškog grada Bužima“.

Podijeli ovaj članak