Ko je Edinu Džeki nudio bogatstvo: Drugoligaš iz Saudijske Arabije ili imenjak iz UAE?

2 min. čitanja

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, u naredne dvije sezone nosit će dres Fenerbahčea.

Dijamant će, prema pisanju turskih medija, za taj period na osnovu plaća inkasirati 8,4 miliona eura, plus bonuse.

Međutim, očito je da novac nije bio presudan kod kapitena Zmajeva prilikom donošenja odluke gdje će nastaviti karijeru nakon što mu je istekao ugovor sa Interom.

Kako piše turski list Fanatik, prije nego što je potpisao za istanbulskog velikana, naš repretentativac odbio je višestruko unosniju ponudu iz Saudijske Arabije. Već se pisalo da je Džeko na stolu imao avionske karte i dvogodišnji ugovor uz naknadu od 30 miliona eura.

Fanatik piše kako je riječ o klubu Al Ain, ali je sve to malo nerealno. Prije svega jer je riječ drugoligašu, odnosno klubu koji ne igra elitni razred fudbala u Saudijskoj Arabiji.

Turski list navodi da je Al Ain našem golgeteru prvo ponudio 15 miliona eura godišnje, zatim su ponudu povećali na 17,5 miliona eura, no Džeko nije promijenio mišljenje i odlučio je ostati u Evropi.

Ukoliko se zaista radi o drugoligašu (elitni razred tamošnjeg fudbala se zove Premier liga) možda u tome leži razlog zašto je Džeko odolio milionima, te prihvatio mnogo ozbiljniji fudbal koji će igrati u Turskoj.

Mnogo realnije je da je zapravo Džeku želio angažovati klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE). Tamošnji Al Ain mnogo bolje kotira od imenjaka iz Saudijske Arabije… 

Podijeli ovaj članak