Nijaz Nanić odgovorio SDA zastupniku: Dotični je rat proveo kao spiker na radiju Kakanj, svakom borcu se želudac prevrće

2 min. čitanja
Nijaz Nanić, brat heroja Izeta Nanića oglasio se na svom Facebook profilu gdje je komentarisao izjavu Mirsada Zaimovića, zastupnika SDA u Parlamentu FBiH.

Naime, Zaimović je prozvao visokog predstavnika da, ukoliko donese neke nove intervencije može staviti značku HDZ-a na rever. Bivši direktor BH Telecoma se osvrnuo i na sporazum Osmorke, HDZ-a i SNSD-a, a odgovorio je i na optužbe da će SDA blokirati procese u FBiH.

“SDA je neizbježna u vlasti i nema potrebe da bilo šta blokira”, rekao je izmeđuostalog Zaimović koji se pozvao da je SDA patriotska snaga BiH.

Nanić mu je danas odgovorio kako on nije nikakav branitelj BiH te da je u ratu bio spiker na radio Kakanj.

“Ukoliko ovakvi kadrovi budu opet u vlasti, onda treba staviti značku SDA na rever! Pitam, Vas poštovani građani BiH, posebno časne ljude u SDA, a onda i sebe: Kako je moguće da nam se ovakavi ljudi predstavljaju kao branitelji BiH? Kako, a zna se da je dotični rat proveo radeći kao spiker na radio Kakanj? Svakom časnom borcu za slobodnu i cjelovitu BiH “želudac se prevrće”, uvijek kada se ovakvim kadrovicima dozvoli da javno iznesu svoje mišljenje o tome na koji način BiH treba bratniti od njenih unutarnjih i vanjskih neprijatelja”, napisao je Nanić koji je i podijelio imovinu Zaimovića.

U komentarima na njegovoj objavi su mu građani napisali kako nije ni Denis Bećirović branio BiH, a sada vodi državu.

“Hvala na info. Ali za tvoju informaciju Denis je rođen 1975. godine, za razliku od tvog branjenika koji je rođen 1969. godine. Ništa čudno, tako vi to radite, uvijek pokušavate da nađete primjer s kojim se lopovluk ili nepoštenje nastoji prikriti ili izjednačiti sa nekim drugim lopovlukom koji je, eto ko biva, isti ili gori od vašeg lopovluka ili nepoštenja”, odgovorio mu je Nanić.

Podijeli ovaj članak