Mladom košarkašu (11) iz Bihaća na dan utakmice preminula majka, on insistirao da igra (FOTO) –

3 min. čitanja

Trener je pružio podršku mladom košarkašu, zajedno su plakali, ali i svi ostali mladi košarkaši, naveli su iz KK Bihać.

Mladi košarkaši Bihaća izgubili su jučer od Bratstva iz Bosanske Krupe (43:48), ali je rezultat ostao u drugom planu zbog srceparajuće priče.

Kako su objavili iz KK Bihać, na dan utakmice njihovom mladom igraču Davudu Haliloviću (11) preminula je majka, ali je on insistirao da igra.

– Teški dani za naš klub. Jučer su naši mladi košarkaši izgubili utakmicu od KK Bratstvo iz Bosanske Krupe sa 43:48 (konkurencija minibasket).

Možda vas zanima:

Ono što je najbitnije spomenuti, u sklopu ovoga svega, jeste da je jučer mama Davuda Halilovića (2012. godište) nažalost preminula u 35-oj godini života.

Zajedno su plakali

Davud je i pored ovoga tragičnog događaja koji ga je zadesio došao na utakmicu i insistirao da igra.

Neposredno prije samog početka utakmice, trener domaće ekipe je saznao za tu informaciju, te je u svlačionici pred svima saopćio šta se desilo.

Trener je pružio podršku mladom košarkašu, zajedno su plakali, ali i svi ostali mladi košarkaši koji su se nalazili u svlačionici nisu mogli suspregnuti suze i dali su podršku našem Davudu.

Davudu je uručena kapitenska traka, te mu je obećano da ćemo svi skupa zajedničkim snagama dati sve od sebe i da ćemo utakmicu odigrati za njega i njegovu mamu, odnosno za njegovu porodicu.

Poslije toga smo izašli na teren i pokušali ostvariti pobjedu, ali nažalost nismo bili psihički na visini zadatka s obzirom da je ovo bilo pretjerano teško za djecu od devet, 10, 11 godina.

Takva hrabrost

Ne umanjujemo uspjeh KK Bratstvo, čestitamo im na pobjedi.

Ali imati takvu hrabrost i izaći na teren i pritom insistirati da želiš da igraš pod takvim okolnostima je jedinstven slučaj u sportu, bar kod nas.

Inače, Davud Halilović je sin od Aladina Halilovića koji je dugi niz godina igrao i branio boje KK Bihać.

Stričevi su mu Alen Halilović, koji je također igrao za naš klub dugi niz godina i Izet Halilović koji je u posljednjih nekoliko godina kapiten našeg seniorskog tima.

Mnogo su Halilovići dali za sport, za košarku u gradu Bihaću.

Ovim putem želimo cijeloj porodici Halilović izjaviti iskreno saučešće, neka je Izeti Halilović vječni rahmet, te želimo porodici Halilović, da i u ovim teškim vremenima budu što jači i da zajednički ovo sve prebrode – saopćili su iz KK Bihać.

Podijeli ovaj članak