“Kada će biti završena dvorana Luke, da li je aerodrom projekat budućnosti ili je to izgubljen slučaj “

3 min. čitanja

Danas je u prostorijama Gradske organizacije SDP BiH Bihać održana redovna press konferencija o kojoj je pored aktuelnih političkih tema, bilo i riječi o nedavnim poplavama koje su pogodile grad Bihać i Unsko-sanski kanton.

Predsjednik GO SDP BiH Bihać Adnan Habibija je pohvalio reakciju Premijera Vlade FBiH Nermina Nikšića, koji je na vanrednoj sjednici vlade obezbjedio 150.000 KM interventnih sredstva za grad Bihać, kao i dodatna sredstva koja će Vlada FBiH izdvojiti na narednoj sjednici, a kada dobije preciznije izvještaje Grada Bihaća o nastalim štetama.

Pohvalna je i reakcija člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Denisa Bećirovića, koji je nakon obilaska poplavljenih područja tražio hitna sredstva od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u iznosu od 2.000.000 KM.

Pored ovih sredstava kojima bi se sanirale nastale štete, data su čvrsta obećanja od premijera Nikšića i dr. Bećirovića da naš kanton neće biti zaboravljen kada su u pitanju infrastrukturni projekti, pa je tako obećana konačna realizacija projekta kojeg Bihać čeka skoro 10 godina, a tiče se završetka podizanja nivoa ceste u Kostelima a koja bi bila svojevrsna “brana” od poplava, kao i konačni završetak putne komunikacije Bihać – Bosanska Krupa i ostali projekti od važnosti po naš kanton.

Na press konferenciji je bilo i riječi o nedavnim urbanističkim ispadima u centru grada Bihaća, pa je predsjednik Habibija postavio otvoreno pitanje nadležnima u Gradskom organu uprave Grada Bihaća: Pod čijim patronatom i na čiju ruku se grade tende i preko noći nestaju? Kada će biti završen projekat Gradske sportske dvorane “Luke” i šta je sa objektom u vlasništvu Ilma d.o.o, te da li će se isti rušiti kako je aktuelna vlast i obećala ili će ipak gradnja biti nastavljena? Šta je sa aerodromom Bihać, da li je to još projekat “budućnosti” kako su najavljivali iz aktuelne vlasti ili ipak su ove poplave pokazale da se radi o “izgubljenom slučaju”?

Na kraju, u Gradskoj organizaciji SDP BiH Bihać se pitaju da li je još na snazi aktuelna koalicija POMAK-SDA, obzirom da je preko dva mjeseca na snazi grubo kršenje Statuta Grada Bihaća zbog neodržavanja sjednica vijeća?

Podijeli ovaj članak