Igor Crnadak: Zoran Milanović je nepoželjna osoba Republike Srpske

Dodaj komentar
1 min. čitanja

Klub poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputio je u skupštinsku proceduru dva prijedloga – rezoluciju o proglašenju hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića nepoželjnom osobom za Republiku Srpsku i preporuku parlamenta srpskom članu Predsjedništva BiH o proglašenju Milanovića za nepoželjnu osobu za BiH, rekao je šef ovog kluba Igor Crnadak.

Crnadak je izjavio da očekuje da će rezolucija i preporuka na sjednici Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske u ponedjeljak, 29. maja, dobiti podršku svih političkih partija iz Republike Srpske.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci naveo da se ovom rezolucijom osuđuje Milanovićeva sramna dodjela odlikovanja 103. brigadi HVO-a u Derventi 26. marta, čime je povrijedio čast i dostojanstvo svih građana Republike Srpske.

Crnadak je rekao da se ova rezolucija ne odnosi na plenarne dijelove multilateralnih međunarodnih događaja, ističući da rezolucija nije motivisana zvaničnom politikom Hrvatske i hrvatskog naroda, već se donosi zbog konkretnih postupaka Milanovića kojima je povrijedio interese, čast i dostojanstvo srpskog naroda i Republike Srpske.

Govoreći o situaciji u PDP-u nakon odlaska Jelene Trivić iz ove partije i osnivanja nove stranke Narodni front, Crnadak je rekao da je PDP i dalje stabilan.


Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare