BIHAĆ: POTVRĐENA OPTUŽNICA I PRODUŽEN PRITVOR IRMANU ŽERIĆU ZBOG UBISTAVA ELVISA BAJRAMOVIĆA

2 min. čitanja

Optužnica Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona podignuta protiv Irmana Žerića (26) iz Bihaća zbog krivičnog djela Ubistvo iz člana 166. stav 2. tačka d) Krivičnog zakona Federacije BiH potvrđena je rješenjem Kantonalnog suda u Bihaću 25.09.2023.godine.

Optuženom se stavlja na teret da je dana 30.06.2023. godine u Ulici Hasan bega Bišćevića u Bihaću, upravljajući vozilom marke Fiat Stilo i krećući se iz pravca grada u pravcu mjesta Sokolac, prednjim dijelom automobila udario Elvisa Bajramovića, u namjeri da mu se osveti zbog ranijih nesuglasica koje su imali. Prilikom udarca oštećeni je pao na haubu i prednje vjetrobransko staklo te na asfaltni kolovoz i pri tome zadobio teške tjelesne povrede, nakon kojih je preminuo 01.07.2023.godine.

Nakon toga optuženi je putem društvene mreže Instagram slao poruke da je automobilom udario oštećenog i da mu se osvetio.  Osnovanost predmetne optužnice Kantonalno tužilaštvo je potvrdilo provedenom istragom i prikupljanjem brojnih dokaza.

Kantonalno tužilaštvo USK Bihać je Kantonalnom sudu u Bihaću podnijelo prijedlog za produženje pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistva, te zbog postojanja pritvorskih razloga iz člana 146. stav 1. tačka c) i tačka d) Zakona o krivičnom postupku FBiH, odnosno zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Odlučujući o prijedlogu Kantonalnog tužilaštva USK Bihać, Kantonalni sud u Bihaću je dana 26. 09. 2023. godine donio rješenje kojim se prema osumnjičenom Irmanu Žeriću produžava pritvor u trajanju dva mjeseca po svim predloženim pritvorskim osnovama.

 

RTVUSK

Podijeli ovaj članak