Bećirović: Krajina je dala pečat slobodi BiH i zaslužuje najviše poštovanje!

2 min. čitanja

Svake godine 6. augusta obilježavamo veliku pobjedu, dan kada je deblokirana Krajina i odbranjena država Bosna i Hercegovina, rekao je

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović prisustvovao je obilježavanju Dana Grada Cazina i 28. godišnjici deblokade ratnog Bihaćkog okruga.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović sa gradonačelnikom Grada Cazina Nerminom Ogreševićem položio je cvijeće na centralnom šehidskom obilježju Grada Cazina i odao počast šehidima i poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Bećirović je, između ostalog, čestitao svim građanima Dan Grada Cazina i istakao važnost obilježavanja godišnjice deblokade ratnog Bihaćkog okruga.

.

– Ovdje smo se okupili da se sjetimo važnog datuma u historiji Krajine i cijele Bosne i Hercegovine. Svake godine 6. augusta obilježavamo veliku pobjedu, dan kada je deblokirana Krajina i odbranjena država Bosna i Hercegovina. Taj datum zaista predstavlja pečat slobodi za koji su zaslužni borci Armije RBiH, među kojima posebno mjesto ima rahmetli Izet Nanić, komandant 505. Viteške bužimske brigade. Naša je obaveza da se sjećamo njihovog herojstva i žrtve koju su dali – poručio je Bećirović.

U okviru radne posjete Cazinu, gradonačelnik Nermin Ogrešević je informisao Bećirovića o aktivnostima na glavnim projektima u Gradu Cazinu, prije svega iz oblasti komunikacija i infrastrukture, kao i o naporima na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta.

Podijeli ovaj članak