“Vučić cijelu noć razgovarao sa Srbima na Kosovu, ogorčeni su”: Zakazana vanredna sjednica Vlade Srbije

1 min. čitanja

Vanredna sjednica Vlade Srbije o sitaciji na Kosovu zakazana je za sutra u 10 sati.

Vučić će večeras, saznaje “Blic”, preko izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka obavijestiti SAD i EU o stavovima kosovskih Srba i Srbije povodom aktuelne napete situacije na sjeveru Kosova.

Cijelu prethodnu noć trajali su razgovori predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa kosovskim Srbima. Narednih 72 sata biće najteži u poslednjih 10 godina, piše “Blic”.

– Uživo i telefonom, razgovori su trajali jutros do 5:30. Srbi su ogorčeni. Poslednja kap koja je prelila čašu je smena regionalnog direktora Severne Mitrovice Nenada Đurića, za šta Aljbin Kurti nema nikakve ingerencije. On ne može da smenjuje – kaže izvor tog lista upoznat sa detaljima razgovora i dodaje da Srbi žele napuštanje svih institucija jer više nemaju kud, prenosi Kosovo Online.

Kosovski premijer je, prema riječima tog izvora, jučer izjavio da “ga ne interesuje Zajednica srpskih opština”.

Srbi sa Kosova također će imati seriju sastanaka, a u subotu se očekuje veliki skup u Kosovskoj Mitrovici gdje će narodu objelodaniti svoj plan.

– Biće ovo najtežih 72 sata u poslednjih 10 godina, a u narednih nekoliko dana mnogo toga će biti jasnije – zaključuje “Blicov” izvor.

Podijeli ovaj članak