Vučić: Albanci su digli borbenu spremnost, u teškoj smo situaciji…

2 min. čitanja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se putem video snimka na Instagramu i komentarisao to što je patrijarhu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo, te dodao da će preduzeti sve mjere da zaštiti narod, poslije odluke Prištine da podigne borbenu gotovost.

„Sve dajemo od sebe da sačuvamo mir i stabilnost. Nažalost, nas nisu htjeli da slušaju, ili ih nije mnogo ni interesovalo da nas čuju. Danas je i patrijarhu srpskog gospodinu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo. Nikada se to u istoriji nije dogodilo. I baš ih briga. Besmisleno saopštenje, nevažno… Ali će i dalje da govore samo o srpskim barikadama koje su samo znak nezadovoljstva i borbe srpskog naroda da budu svoji na svome i ništa više. U skladu sa tim, želim da vas obavijestim da smo u teškoj situaciji, ali da ćemo dati sve od sebe i da ćemo brinuti na svaki način kako da sačuvamo mir i stabilnost i ne samo to, kako da zaštitimo naš narod na sjeveru Kosova. U skladu sa tim, a poslije naoružavanja Albanaca i poslije podizanja njihove borbene gotovosti, preduzeću sve mjere da zaštitimo naš narod i sačuvamo Srbiju“, rekao je Vučić na Instagramu.

Podsjetimo, patrijarh Porfirije također se oglasio na Instagramu nakon što je vraćen sa administrativnog punkta Merdare.

Podijeli ovaj članak