Davor Ebner nakon duge šutnje potvrdio da više nije član “Regine”

1 min. čitanja

VEZANI TEKST – Davor Ebner napustio Reginu, započinje samostalnu karijeru

– Dragi moji, ovim putem želio bih vas obavijestiti da nisam član projekta koji nosi ime Regina. Zahvalan sam na trideset godina dugoj saradnji i zajedničkim postignućima u grupi Regina. Vrijeme koje smo proveli zajedno neodvojivi je dio mog privatnog i poslovnog života, te kao takav zauvijek ostaje dio puta na koji sam ponosan. Projektu naziva Regina želim svako dobro i uspjeh u daljem radu. Moj profesionalni put se nastavlja autorskim projektom Ebner – napisao je pjevač na Instagramu.

Grupa “Regina” oformljena je 1990. u Sarajevu, a iste godine je objavila i prvi album pod nazivom “Regina”. Ubrzo su postali poznati na teritoriji cijele Jugoslavije.
Godine 1992., nakon početka rata u Bosni i Hercegovini, grupa se raspada. U periodu između 1992. i 1999. Aleksandar Čović nastavlja rad grupe u Beogradu. Godine 2006. Aleksandar Čović obnavlja saradnju sa pjevačem Davorom Ebnerom i objavljuju album “Sve mogu ja”. “Regina” je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2009. godine sa pjesmom “Bistra voda”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Davor Ebner (@_ebner_)

Podijeli ovaj članak