Udovica Prigožina promijenila prezime: Novi identitet ruskim medijima otkriven

1 min. čitanja

Udovica bivšeg šefa privatne vojne kompanije Wagner, Jevgenija Prigožina, nedavno je promijenila svoje prezime, prema informacijama koje je objavio ruski medij Fontanka. Prema podacima iz sistema SPARK, udovica Prigožina sada nosi prezime Ljubov Valentinovna Krjaževa. Promjena prezimena zabilježena je u sistem SPARK 15. septembra, ali se ne zna kada je tačno došlo do te promjene.

Fontanka navodi da se zapravo radi o djevojačkom prezimenu udovice Prigožina. Jevgenij Prigožin, bivši šef Wagnera, imao je troje djece – sina i dvije kćeri, ali nije poznato da li su oni također promijenili prezimena.

Ljubov Valentinovna Krjaževa, udovica Prigožina, je farmaceutkinja koja se bavi poduzetništvom. Ona je vlasnica Agat LLC-a, podružnice Concord Management and Consulting LLC-a, tvrtke koja je bila u vlasništvu njenog supruga.

Podsjećamo da je Jevgenij Prigožin poginuo u avionskoj nesreći u Tverskoj oblasti u Rusiji 23. kolovoza ove godine. Svi putnici u avionu su izgubili život. Dva mjeseca prije pada aviona, Prigožin je pokrenuo kratkotrajnu, ali vrlo zapaženu pobunu protiv Vladimira Putina. Kritizirao je pripadnike ruskog vojnog vrha zbog njihovog djelovanja i optužio ih za napad na Wagnerove plaćenike u Bahmutu. Tada je naredio marš na Moskvu.

Podijeli ovaj članak