Ratni zločin: 15-godišnji srpski dobrovoljac 1992. u Vukovaru silovao djevojku, sada je uhapšen

1 min. čitanja

Policija je objavila da je završeno kriminalističko istraživanje protiv 46-godišnjaka koji je 1992. godine, tada kao 15-godišnji pripadnik srpskih paravojnih formacija, silovao 19-godišnjakinju.

– Policijski službenici Radne skupine Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, iz člana 120. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske – piše policija.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u aprilu 1992. godine osumnjičeni, tada 15-godišnjak, kao naoružani civil, zajedno s drugim počiniteljima, pripadnicima srpskih paravojnih formacija, iskoristio okolnosti rata te je u Vukovaru učestvovao u fizičkom zlostavljanju i silovanju tada 19-godišnjakinje, izlažući je patnji i poniženju – opisali su.

– Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 46-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske dok je krivična prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Više detalja nećemo iznositi zbog zaštite digniteta žrtve – objavila je policija.

Podijeli ovaj članak