Cazinjanin Muhamed ogorčen: Srpski pjevači iz grada za 2-3 sata iznesu hiljade maraka, samo kruha i igara

1 min. čitanja

U gradu Cazinu u Bosni i Hercegovini izazvano je negodovanje i lavina komentara na društvenim mrežama zbog gostovanja srpskih starleta i pjevačica. Najprije je pjevač Đani otkazao svoj koncert u diskoteci Camel u Sanskom Mostu zbog “sigurnosti”, a zatim su se pojavile informacije o gostovanju Lepa Brene i Jelene Karleuše u Cazinu.

Sportaš i policijski službenik Muhamed Kauković iz Cazina izazvao je veliku pažnju svojom objavom na Facebooku u kojoj je kritizirao dolazak srpskih starleta-pjevačica u Krajinu:

“Dok nam je glavna atrakcija u gradu Cazinu srpske starlete-pjevačice i pjevači koje (i) iz grada za nekih 2-3h iznesu hiljade maraka-eura a naša raja se “kvalitetno opija” – ubija alkoholom ne možemo mi ni metra naprijed a kao gledamo prema budućnosti i napretku nekom.

Ako je to pogled i napredak prema budućnosti nekoj svjetlijoj budućnosti o kojoj se svako malo priča, neka nam je Allah dragi na pomoći. Kruha i igara.”

.

Njegova objava izazvala je raspravu među građanima, a mnogi su se složili s njegovim mišljenjem i izrazili nezadovoljstvo zbog takvih gostovanja.

Podijeli ovaj članak