Oglasio se otac medicinske sestre koja je u staračkom domu pretukla staricu: “U slučaju naše kćerke, tražimo da…”

3 min. čitanja

Otac medicinske sestre koja je fizički napala stariju ženu u Peći, Naim Peljaj, javno se izvinio za poteze svoje kćerke. On se, u izjavi za Kljan Kosova, također javno izvinio porodici Nura iz Đakovice, rekavši da su ga objavljeni snimci strašno pogodili, kao i njegovu porodicu.

„Draga porodice i majko borca za slobodu, Taulanta Nure, zahvaljujući čijoj prolivenoj krvi, danas uživamo slobodu. Dijelimo vašu bol i saosjećamo sa vama u boli koju vam je naša kćerka uzrokovala“, rekao je Peljaj.

„Znam da prolazite kroz teške trenutke, ali dozvolite nam da se javno izvinim u ime moje porodice Peljaj, iz Novog Sela kod Peći, vama, porodici Nura, i cijelom albanskom narodu. Uz božju pomoć, ovaj slučaj se neće ponoviti. Moralno i duhovno, dugujemo svoje živote vama, porodici Nura iz Đakovice, za duhovnu tragediju koju vam je naša kćerka prouzrokovala“.

Peljaj je zatražio da se pravosudne institucije pozabave ovim slučajem.

„U slučaju naše kćerke, tražimo da pravosudne institucije djeluju u skladu sa zakonom Republike Kosovo za krivična djela koja joj se stavljaju na teret“, zaključio je Peljaj za Kljan Kosova.

Podsjećamo, dvije žene, koje su inicijalno uhapšene, osumnjičene su za krivično djelo „napad“, dok je treća osoba, koja je uhapšena kasnije tokom dana, osumnjičena za djelo „neovlašteno fotografisanje ili snimanje“.

Kosovska policija je saopštila da su identifikovali dvije osumnjičene žene, nakon što se video proširio društvenim mrežama 2. novembra. Na snimku se vidi radnica doma za stare kako zlostavlja stariju ženu, prenosi Nova.rs

Medicinska sestra Aurona Peljaj rekla je policiji da se „branila“ od 70-godišnje žene, iako je u videu bilo jasno da starica čak nije ni imala dovoljno snage da se brani od Peljajeve, koja ju je udarala u lice i stomak.

U dugačkom tekstu koji je objavio Sinjali, navodi se da je Peljajeva pravdala svoje ponašanje tvrdnjom, da ju je „ona (starica) prva napala“, jer je bila agresivna.

Podijeli ovaj članak