(FOTO) Materijali i mašine na stadionu, radnika nema: Evo dokle su stigli radovi na Koševu

2 min. čitanja

Predsjedavajući općinskog vijeća Općine Centar, Sejad Đozo, danas je na Facebooku objavio da je bio u obilasku radova na stadionu “Asim Ferhatović – Hase”.

Evo šta je tom prilikom zapazio, kao i šta je saznao u razgovoru sa jednim čovjekom kojeg je zatekao na stadionu.

– Prošlo je gotovo mjesec dana od mog pitanja na sjednici Općinskog vijeća Centar, upućenog Nogometnom savezu BiH, preko nadležne općinske službe, zašto su probijeni svi rokovi i kada će se završiti radovi na postavljanju novog travnatog terena na stadionu Asim Fethatović Hase, a odgovor još uvijek nisam dobio.

Danas sam ponovo obišao nas najveći stadion i ponovo nisam zatekao nikoga da izvodi radove na njemu.

Materijala potrebnog za izvođenje radova i mašina na stadionu ima, ali radnike i ovaj put, nažalost, nisam zatekao.

Na gradilištu sam sreo jedino gospodina, koji mi je kazao da vrši nadzor nad izvođenjem radova u ime Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, tokom realizacije ovog nama izuzetno značajnog projekta.

U razgovoru sa njim saznao sam da od sutra treba da krene postavljanje grijača, koje bi trebalo da bude okončano u narednih 10-ak dana.

Kazao mi je i kako nakon toga ide postavljanje i ostalih slojeva koji dolaze prije polaganja same trave.

Prenio mi je i plan prema kojem bi se svi ti radovi trebali završiti do kraja novembra.

Naveo je i kako treba uzeti u obzir vremenske uslove koji slijede i predstojeću zimu, zbog kojih će postavljanje i prilagođavanje nove trave ići sporije, te iznio svoju ne baš optimističnu procjenu kako je teško očekivati da će se utakmice moći igrati prije proljeća naredne godine.

Bez obzira na sve ovo, većina vijećnika Općinskog vijeća Centara, na čelu sa mnom, nastavit će insistirati na odgovorima i kontinirano postavljati nova pitanja svim relevantnim akterima ovog projekta, te pratiti izvođenje radove do njegove konačne realizacije, napisao je Đozo na Facebooku.

Podijeli ovaj članak