Nakon hladnokrvnog ubistva svoje bivše trudne žene, ubica izvršio samoubistvo: Policija pokušala pregovarati

2 min. čitanja

Sokol Haliti koji je bio u bjekstvu nako što je prije dva dana ubio svoju bivšu trudnu ženu, izvršio je samoubistvo, nakon što ga je Policija Kosova pronašla, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla.

Svecla je naveo da je “nakon intenzivnog rada svih jedinica Kosovske policije locirana lokacija ubice Sokola Halitija, koji se, uprkos pokušaju policijskih zvaničnika da pregovaraju o predaji, ubio”.

Ministar Svecla je naveo i da će Policija Kosova, kao i Policijski inspektorat Kosova, nastaviti istragu kako bi se otkrile sve okolnosti ubistva trudnice i samoubistva počinioca.

U srijedu uveče je ispred Ginekološke klinike u Prištini Sokol Haliti ubio svoju bivšu trudnu ženu Hamidu, staru 35 godina, koja je bila pred porođajem. On je sa suprugom bio u procesu razvoda i zbog ranijeg nasilja nad njom imao je zabranu prilaska njenoj kući.

Ovo je druga žena koja je ubijena na Kosovu u zadnjih nedelju dana. U Prištini je 25. novembra muškarac sekirom usmrtio svoju suprugu.

U Prištini je juče zbog toga održan protest na kome se okupio veliki broj građana, uglavnom žena. Sa protesta, koji je organizovala nevladina organizacija Kolektiv za feminističko mišljenje i akciju, zatražene su ostavke zvaničnika.

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani sazvala je za večeras sastanak Savjeta za demokratiju i ljudska prava, nakon poslednjih slučajeva nasilja nad ženama i njihovih ubistava. Na sastanak su pozvani lideri kosovskih državnih i pravosuidnih institucija, te predstavnici civilnog društva.

Podijeli ovaj članak