Sergej Jakirović se oglasio nakon preuzimanja Rijeke: Teško je bilo donijeti ovakvu odluku, ali vrijeme je za novi iskorak

3 min. čitanja

Jakirović je nakon velikih uspjeha sa Zrinjskim odlučio promijeniti sredinu i postati trener Rijeke, a sada je otkrio i kako je došlo do uspostavljanja saradnje.

– U Mostaru sam proveo dvije godine i napravili smo jako puno. Došlo je vrijeme za neki novi iskorak, a Rijeka to za mene sigurno je. Rijeka je sada na ljestvici u lošoj situaciji, ali uvijek je među četiri najbolja kluba u Hrvatskoj. Mora se boriti za najviše ciljeve, poručio je Jakirović i nastavio:

– Prepreka je postojala na relaciji Rijeka – Zrinjski, ali to je lijepo riješeno na obostrano zadovoljstvo. Nikome nije bilo lako, ali to su odluke koje morate donijeti u životu. Smatram da idem korak naprijed i da je ovo za mene veliki izazov. Došao sam napraviti dobar posao. Ne volim zonu komfora i napravit ćemo sve da na proljeće gledamo drugačiju Rijeku. Ali prije svega moramo dobro zasukati rukave i odraditi dobre pripreme, ističe Jakirović.

S obzirom da je sa Zrinjskim imao ugovor još godinu dana, novinari su Jakirovića pitali da li se dvoumio oko odluke.

– Naravno da je uvijek teško donijeti jednu takvu odluku. Razgovarao sam s ljudima iz štaba i porodicom budući da mi je ona jako važna. Živim u Zagrebu i djeca odrastaju. Ali što se tiče sportskih ciljeva, dole smo napravili sjajne stvari, a Rijeka je korak naprijed. Oborili smo silne rekorde, poručuje Jakirović.

Bh. stručnjak ističe da je svjestan šta znači Rijeka u Hrvatskoj.

– Već sam radio u Gorici i znam što znači Rijeka u HNL-u. Problema ima i oni se znaju, a naš je zadatak da ih sada rješavamo. Uzroke znamo, posljedice znamo i čeka nas težak posao. Želimo vratiti Rijeku tamo gdje joj je mjesto.

O tome šta je bio najveći problem Rijeke u jesenjem dijelu sezone, Jakirović kaže:

– Fizička priprema bila je jedan od najvećih problema. Prema informacijama koje sam dobio na uvid u povijest neigranja, tu je puno ruptura, povreda. To je znak da je fizička priprema ekipe loša. Rijeka je i dosta golova dobila između 60. i 80. minute i to kad je vodila ili imala neriješeni rezultat. To se može riješiti, imamo zahtjevne pripreme i moje ekipe su bile besprijekorno spremne. To se pokazalo iako ima puno predrasuda prema Premijer ligi BiH. Onaj ko neće tako raditi nažalost neće biti s nama, zaključio je Jakirović.

Podijeli ovaj članak