Miloš Vučević novi predsjednik SNS-a, predložio ga Vučić

2 min. čitanja

Miloš Vučević potvrdio je danas da je izabran za predsjednika Srpske napredne stranke (SNS) nakon što se s funkcije povukao dosadašnji predsjednik Aleksandar Vučić. Njega je na tu poziciju predložio upravo Vučić.

Vučević, inače ministar odbrane Srbije, je nakon sjednice Skupštine SNS-a u Kragujevcu najavio da će stranka uzeti učešće u formiranju Narodnog pokreta za državu, prenosi Beta.

– SNS je podržala prijedlog dosadašnjeg predsjednika stranke i predsjednika države (Aleksandra Vučića) da uzmemo učešće u formiranju Narodnog pokreta i mislim da ćete po tom pitanju mnogo konkretnije moći da vidite krajem juna – rekao je Vučević.

Prema njegovim riječima, očekuje da će 24. juna biti birano novo rukovodstvo stranke.

– Onda bismo se, vjerujem, već krajem juna priključili u veliki, patriotski narodni pokret. Pokret koji razumijemo kao poziv i jačanje tog političkog fronta za odbranu naše otadžbine u vrlo teškim vremenima – naveo je Vučević.

On je zahvalio Vučiću na podršci za njegovu kandidaturu za predsjednika SNS-a, navodeći da “otvaraju novo poglavlje u svojoj knjizi”.

– Naša politika se neće mijenjati. Mi ostajemo stranka koja jeste motor razvoja naše otadžbine, ali i stranka koja čuva, njeguje tradicionalne vrijednosti srpskog naroda, svih građana Srbije . rekao je Vučević.

Podijeli ovaj članak