Migranti prijavili hrvatskoj policiji: Presreteni i napadnuti na području BiH

1 min. čitanja

Karlovačka Policijska uprava proslijedit će policiji BiH krivične prijave devetoro ilegalnih migranata, koje je u petak na području BiH fizički napala i opljačkala skupina nepoznatih muškaraca, izvijestila je u ponedjeljak karlovačka policija.

Među napadnutim ilegalnim migrantima u BiH 22-godišnji Afganistanac je u lošem fizičkom stanju s vidljivom ozljedom glave.

U saopćenju PU karlovačka navodi kako su u petak, 11. augusta, poslijepodne prilikom zaštite državne granice Republike Hrvatske policijski službenici zatekli na području općine Cetingrad, devet stranih državljana koji su nezakonito prešli državnu granicu Hrvatske.

Kriminalističkim istraživanjem djelatnici ove policijske uprave utvrdili su da su ilegalne migrante u šumi na teritoriju Bosne i Hercegovine presrela četvorica nepoznatih muškaraca i napali ih.

– Uz primjenu fizičke sile, verbalne prijetnje te prijetnje vatrenim i hladnim oružjem, otuđili su im novac, mobitele, torbe s odjećom i drugo – saopćeno je iz PU.

Nakon počinjenog krivičnog djela “skupina muškaraca ih je odvela do napuštene kuće, odakle su migranti uslijed spleta okolnosti pobjegli i pješice krenuli prema Republici Hrvatskoj”, dodaje se u saopćenju.

Iz karlovačke PU najavljuju međunarodnu policijsku saradnju vezano za ovaj slučaj.

Svi su ilegalni migranti, strani državljani, od Republike Hrvatske zatražili međunarodnu zaštitu, odnosno azil, prenosi Hina.

Podijeli ovaj članak