Lažne dojave o bombama u Hrvatskoj

2 min. čitanja

Pregledima pirotehničara utvrđeno je da su dojave o eksplozivima na sudovima u više gradova bile lažne, a nakon što je policija izvijestila o porukama koje su primile pravosudne institucije u cijeloj Hrvatskoj zbog dojave o bombama evakuirano je i nekoliko trgovačkih centara.

Utvrđeno je da su dojave o bombama na sudovima bile lažne u Varaždinu, Čakovcu, Karlovcu, Gospiću, Sisku i Šibeniku. Policija je potom izvijestila i da je obavještavana kako su se ranije anonimne dojave o navodnim eksplozivnim napravama postavljenim u zgradama pravosudnih tijela, proširile na trgovačke centre diljem Hrvatske.

”Na sve lokacije upućeni su policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava te poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana, kako bi provjerili istinitost dojava”, kažu u policiji.

Nekoliko lokalnih policijskih uprava u međuvremenu je potvrdilo da protueksplozijskim pregledima sudova nije otkriveno ništa sumnjivo.

Predsjednik karlovačkog Županijskog suda Ante Ujević rekao je za Hinu kako smatra da ovo nije samo čin napada na konkretne zgrade i građanstvo već da je “napadom na državne ustanove napadnuta sama državna vlast te da sve to treba dobro istražiti”.

”U konkretnom slučaju radna dinamika je narušena na način da se nije izgubilo samo dva-tri sata rada već su mnoge sudske rasprave prekinute i odgođene, urađeno će se u nekim slučajevima morati i ponoviti, a o mogućem potaknutom osjećaju nesigurnosti općenito u društvu ne želim ni govoriti”, kazao je on.

Podijeli ovaj članak