Kosovska policija natjerala Vučićevog sina da preda majicu s natpisom “Predaja nije opcija”

2 min. čitanja

Sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Danilo Vučić zaustavljen je tokom današneg boravka na Kosovu i policija Kosova ga je natjerala da skine majicu sa, kako su ocijenili, “provokativnim porukama”, objavila je RTV Dukađini.

Ova televizija također objavljuje videosnimak na kojem se, kako tvrde, vide pripadnici policije kako zaustavljaju sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Po završetku ceremonije koja je održana u Gračanici, RTV Dukađini je obezbjedila snimke na kojima se vidi da je kosovska policija zaustavila automobile u kojima se nalazio sin predsjednika Srbije kako bi mu skinula majicu sa antikosovskim natpisima – piše na sajtu RTV Dukađini na kojem je objavljen i snimak koji to navodno potvrđuje.

Poslije liturgije, Danilo Vučić je viđen kako se kreće kroz Gračanicu, u pratnji grupe Srba i pripadnika osiguranja.

Beta je pokušala da potvrdu ili demanti ove vijesti dobije od Policije Kosova ali ni jedan od portparola nije bio dostupan.

Kosovski mediji su prenijeli da je Policija Kosova Vučićevog sina natjerala da skine majicu sa porukom “Predaja nije opcija”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su njegovog sina Danila danas u Gračanici tri puta policajci zaustavljali i pretresali.

– Čestitam kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju na hrabrosti. Kada pošalje ljude da se iživljavaju na tuđoj djeci, to im je OK – rekao je Vučić, prenosi FoNet.

Podijeli ovaj članak