Jedno nevjerovatno upozorenje Srbima: Ne putujte u Tursku, a posebno u…

2 min. čitanja

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić upozorio je danas građane Srbije da u narednim sedmicama izbjegavaju putovanje u Tursku, a posebno u glavni grad ove države – Ankaru, zbog mogućih terorističkih napada.

„Želim da upozorim građane da se po informacijama bezbjednosnih službi u narednih nekoliko sedmica mogu očekivati teroristički napadi, a u ovom slučaju se ta informacija odnosi na glavni grad Turske Ankaru“, rekao je Dačić u izjavi Tanjugu.

Dodao je da treba imati u vidu da se to može odnositi i na druge krajeve Turske i zamolio građane Srbije, da ukoliko nemaju preku potrebu u narednim sedmicama izbjegavaju putovanje u tu zemlju.

„Ukoliko se već naši građani nalaze tamo, trebalo bi da izbjegavaju mjesta sa puno ljudi na javnom prostoru, kao što su pješačke zone, metro, autobuske i željezničke stanice i ostala slična mjesta. Ovo govorim isključivo iz razloga bezbjednosti, jer imamo obavezu da kao što to rade i druge zemlje upozorimo naše građane da se ne bi desilo da dođe do terorističkog napada, a da mi to nismo podijelili sa građanima“, rekao je Dačić.

Dodao je da su Srbija i Turska u dobrim odnosima, da razvijaju saradnju na svim nivoima.

„Međutim, iako nam je Turska prijateljska zemlja, moram da podijelim sa građanima informacije koje smo dobili od bezbjednosnih službi. Znači, savjet je i preporuka da se u narednih nekoliko sedmica izbjegavaju putovanja u Ankaru, a ukoliko putuju u neke druge gradove ili moraju da budu tamo, građani bi trebalo da izbjegavaju mjesta na kojima su mogući teroristički napadi“, poručio je Dačić.

Podijeli ovaj članak