Ispovijest roditelja čiju je kćerku pijani vozač odveo u smrt: Njegov otac mi je rekao “Pa dobro brate, dešava se”

4 min. čitanja

Maturantkinja leskovačke Ekonomske škole Jovana Janković (18) iz Velike Grabovnice, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći nedjelju ujutro kod Guberevca, sahranjena je jučer.

Njenom sprovodu prisustvovali su mještani Velike Grabovnice, ali i školski drugari i profesori slomljeni od tuge za svojom odlikašicom. Jovana je u smrt otišla vraćajući se sa nastupa Slobe Radanovića u jednom noćnom klubu u Leskovcu.

O neizmjernoj tuzi koja je zaposjela dom Jankovića, ali i bijesu što je Jovanu u smrt BMW-om povezao pet godina stariji Predrag Nikolić iz Male Grabovnice, koji je bio pijan i nasilnički pored tinejdžerke vozio još dvojicu 19-godišnjih mladića, govori njen otac Srđan Janković, zaposlen u Vojsci Srbije.

– Moj život nema smisla od pre tri dana kad sam izgubio ćerku, a do kraja života ću goniti krivca dok ne bude pravedno osuđen. Maštali smo o svetloj budućnosti, a šta sada?! Jovana je 23. decembra proslavila punoletstvo. Moje divno dete, koje danas sahranjujemo na 40. rođendan moje žene, njene majke. Bili smo naručili tortu… Mali brat ne može da shvati da više nema sestru, a zbog čega sve? Zbog majmuna koji je pijan vozio bez ruku troje tuđe dece. Uzeli smo iz njegovih prokletih kola flašu od viskija kao dokaz da je vozač pio i u automobilu – plačući kazuje nesretni Srđan.

- Oglas -

Za njega je uznemirujuće to što je njegovo dijete naslutilo tragediju kada je vidjela kako Predrag vozi. Tvrdi da ga Jovana nije poznavala dobro i da je u njegov auto sjela zbog druga Andrije S. koji je sin očevog prijatelja.

– Jovana je krenula kući da se vrati taksijem, ali su je njih trojica ubedili da krene sa njima. Ona je imala grupu na kojoj je komunicirala sa pet drugarica i prvo im je napisala “Strah me”. Drugarice je nakon toga pitaju “Zašto si krenula sa njim?”, a onda im piše: “On je mrtav pijan”, “Vozi bez ruku”, “Vozi u suprotnoj traci”. Videlo se da je slutila da će se desiti tragedija – ispričao je Srđan.

Kćerkinu prepisku sa drugaricama, kao i druge dokaze, Jovanin otac je predao tužilaštvu koje vodi istragu. Kako je preživio da vidi prizor na mjestu gde mu je nastradala nasljednica, ni njemu nije jasno, piše Blic.

– Vozio je sigurno manijački jer je automobil odleteo 150 metara. Jovana se nikada nije plašila vožnje jer i ja vozim 130-140 na otvorenom putu pa nikada nije rekla da usporim ili da je strah – ističe Janković.

Srđan Nikolić, otac vozača BMW-a Predraga Nikolića, inače, vlasnik ciglane u Guberevcu, posetio je porodicu nastradale Jovane gdje je izjavio saučešće svom imenjaku. Otac poginule djevojke kaže da se naježio od riječi Nikolića.

– Otac vozača je bio kod mene i rekao mi je: “Pa brate dešava se, ajde da to sredimo i sami rešimo”. Nisam mogao da verujem da tako nešto da kaže – zaključuje slomljeni otac.


Podijeli ovaj članak