(FOTO) Ko ga je lansirao: Dron sa bombom pao na Bugarsku

Dodaj komentar
2 min. čitanja

Dron sa neeksplodiranom bombom pao je na teritoriju Bugarske, izvijestio je bugarski državni radio. Prema prvim informacijama, dron je sletio u blizini sela Tyulenovo, koje se nalazi oko 70 kilometara od granice s Rumunijom.

Iako se za sada ne zna čiji je dron, spekuliše se da je moguće da je doletio iz Krima, ukrajinskog poluostrva koje je pod ruskom okupacijom od 2014. godine. Međutim, niti Rusija niti Ukrajina nisu potvrdile svoje učešće u incidentu.

Ovaj događaj izaziva ozbiljnu zabrinutost, posebno zbog činjenice da je Bugarska članica NATO-a, a dron je bio opremljen bombom. Ukoliko se utvrdi da je ruski dron, to bi moglo imati ozbiljne posljedice na odnose između Bugarske, Rusije i NATO saveza.

Trenutno nije poznato kako je dron uopće dospeo do Bugarske. Moguće je da je došlo do kvara koji je doveo do gubitka kontrole nad dronom. Međutim, postoje i spekulacije da je teritorija Bugarske bila meta napada.

Vlasti Bugarske su poduzele mjere kako bi istražile ovo pitanje i utvrdile odgovornost. Incident kao što je ovaj ukazuje na potrebu za većom pažnjom i bezbjednosnim mjerama kako bi se spriječile slične situacije u budućnosti.

Ovaj slučaj se prati širom svijeta i očekuje se daljnji razvoj situacije. Nadamo se da će istina biti otkrivena i odgovorni će biti privedeni pravdi. Bez obzira na to čiji je dron, ovo je upozorenje da treba poduzeti sve mjere kako bi se bezbjednost dronova i civilne populacije osigurala.

Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare